İçeriğe geç

Cok Makul Ne Demek

Makul ne demek?

Kelime Anlamı: “Makul” kelimesi mantıklı, makul veya kabul edilebilir anlamına gelir. Makul olmak, bir şeyin mantıksal bir temele dayanması veya kabul edilebilir olması anlamına gelir. Köken: “Makul” kelimesi Arapça kökenlidir.

Makul bir kişi ne demek?

Psikolojideki makul kişi için bkz: Reasonable human model. Hukukta, makul kişi, makul adam veya Clapham Omnibus’taki adam, karakteri ve davranış biçimleri genel gerçeklere dayalı iyi uygulama veya siyasi yargı tarafından belirlenen varsayımsal bir kişidir. Psikolojideki makul adam için bkz: Reasonable man in psychology. Reasonable human model. Hukukta, makul kişi, makul adam veya Clapham Omnibus’taki adam, karakteri ve davranış biçimleri genel gerçeklere dayalı iyi uygulama veya siyasi yargı tarafından belirlenen varsayımsal bir kişidir.

Makul fiyat ne demek?

Uygun fiyatlandırma yöntemi; Fiyatı belirleyen kişi/kişiler, müşteri faydasını yansıtan bir fiyat belirlemeyi dikkate alır.

Felsefede makul ne demek?

Felsefe terimi, zihinle kavranabilen ve kavranabilen bir varlık veya kavram anlamındadır.

Makul bir sebep ne demek?

Makul bir sebep, alanında uzman bir kişi tarafından yargılanan gerçeklerdir. Konuyla ilgili bilgisi olan bir kişi somut bir olgu gördüğünde, ona bir anlam verebilir. Birçok uzmanın hemfikir olduğu durumlarda, “makul bir sebep”in var olduğu kabul edilir.

Makul değer ne demek?

Muhasebe Standartları Tebliği’nde (seri numarası: 10177) yayımlanmıştır.

Makul surette ne demek?

Rasyonel hareket edebilme yeteneği; insanın eylemlerinin nedenlerini ve sonuçlarını doğru bir şekilde anlayıp, bu anlayışa göre hareket etmesi anlamına gelir.

Makul bulmadığı ne demek?

Makul şüphe, Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde ‘kişinin yaşamı boyunca karşılaştığı belirli olaylar dolayısıyla genel olarak duyulan şüphe’ olarak tanımlanmıştır.

Çok cüzi ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: düşük.

Makullük ne demek?

Başka bir deyişle, ilaç patentleri açısından makul olma kavramı, öncelikle bir kimyasal maddenin teknik etkisini açıkça tanımlamayan ve/veya normalde beklenmeyecek bir teknik etkiyi tarif eden spekülatif patent başvurularının yasaklanması olarak yorumlanabilir.

Marjlı fiyat ne demek?

(Fiyat Aralığı) Bir hisse senedi için seans süresince teklif edilebilecek en düşük (taban) ve en yüksek (üst) fiyat aralığını oluşturur. Fiyat aralığı her hisse senedi için vade fiyatının %10 altında ve üstünde otomatik olarak hesaplanır.

Fiyat ne denir?

Tüketicilerin bir mal veya hizmeti satın almak için yaptığı ödemeye fiyat denir. Fiyatlandırma, ödemenin parasal değerini belirlemekle ilgilidir. Tüketicilerin bir mal veya hizmeti sahip olmaktan veya kullanmaktan fayda elde etmeye çalıştıkları değerlerin toplamına da fiyat denir.

Makul düzenleme ne demek?

“Makul düzenleme”, engelli kişilerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini diğer kişilerle eşit bir şekilde tam olarak kullanabilmelerini veya bunlardan yararlanabilmelerini sağlamak için belirli bir durumda gerekli olan, orantısız veya aşırı bir yük getirmeyen gerekli ve makul değişiklikler ve düzenlemeler anlamına gelir.

5 Külli Nedir?

Beş evrensel: cins, tür, ayrım, özellik, ilişki. Zati: Üç bölümden oluşur; cins, tür ve bölüm. Cinsin tanımı: Türlerin farklı gerçekliklerde var olduğu birliktir. Cinsin imgesi: “Bu nedir?” sorusuna yanıt olarak farklı gerçekliklere sahip birçok şey hakkında söylenen evrensel bir kelimedir.

Müşekkek ne demek?

Bu bağlamda, ne eşanlamlı ne de anlamca eşit olmayan ve hangi ismin dahil edilmesi gerektiği konusunda şüphe duyulan bir isim kategorisi ortaya çıkmıştır. Bunlara Musekkek denir.

Makul süre ne kadardır?

Bu bağlamda bazen bir yargılama bir yıl sürse bile makul sürenin aşıldığı kabul edilebilirken, bazen yedi yıl süren bir yargılamada makul sürenin aşılmadığına dair kararlar verilmektedir. Zamanaşımının başlangıç ​​noktası davanın açıldığı tarihtir.

Makul surette ne demek?

Rasyonel hareket edebilme yeteneği; insanın eylemlerinin nedenlerini ve sonuçlarını doğru bir şekilde anlayıp, bu anlayışa göre hareket etmesi anlamına gelir.

Makul ne işe yarar?

3.2. Karşılıklı fesih sözleşmesinde “makul fayda” ne anlama gelir? Çalışan, karşılıklı fesih sözleşmesi imzalarsa ek faydalar alabilir. Örneğin, çalışana karşılıklı rıza ile iş yerinden ayrılması teklif edilirse, yalnızca hak ettiği tazminat ödenmemeli, aynı zamanda ek faydalar da sağlanmalıdır.

Makul güvence ne demek?

Makul güvence, finansal tabloların bir bütün olarak nitelik ve nicelik açısından hatalardan arınmış olduğu sonucuna varmak için yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtının toplanmasıdır. Bağımsız denetimde makul güvence: Bu, denetim bağlamında yüksek ancak mutlak olmayan bir güvence düzeyidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort